Фунчоза з морепродуктів виходить смачною і подобається більшості осіб, які готували. Секрет дивовижного смаку китайської локшини з морепродуктів – в гострому ароматному соусі. Він відмінно доповнює смак і фунчозы, і морепродуктів. Також важливо вибрати якісні морепродукти і свіжі овочі – все це безперечно впливає на підсумковий смак страви.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 80 гр.
- Кальмари – 150 гр.
- Фарш м’ясний – 100 гр.
- Кінза – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Цибуля зелена – 3 шт.
- Селера – 70 гр.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 15 мл
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 15 гр.
- Рибний соус – 50 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати фунчозу з морепродуктів, локшину готуємо згідно інструкції на упаковці.
викладаємо Готову локшину на друшляк і даємо повністю стекти зайвої рідини.
Фунчозу, для зручності при користуванні, можна порізати з допомогою ножиць.
Каструлю або широкий сотейник наповнюємо водою в кількості 200 мл і доводимо її до кипіння.
У киплячу воду опускаємо очищені креветки і, не забуваючи перевертати, готуємо їх три-чотири хвилини.
Після закінчення зазначеного часу креветки відразу виймаємо і викладаємо до фунчозе.
решту киплячу рідину опускаємо кільця сирого кальмара і готуємо їх не більше однієї хвилини, щоб вони не стали жорсткими.
Готові кільця кальмарів витягуємо з води і додаємо до локшину з креветками.
Воду, яка залишилася після варіння морепродуктів, зливаємо, залишивши в сотейнику приблизно 50 мл В решту рідини додаємо соєвий соус і доводимо до кипіння.
Після закипання додаємо у фарш воду і лопаткою розбиваємо всі грудочки, щоб вийшла розсипчаста маса. Готуємо фарш протягом десяти хвилин.
Готовий фарш разом з рідиною додаємо до локшині.
Для приготування заправки очищені зубки часнику покласти в ступку.
Перець чилі подрібнюємо і кладемо до часнику.
Відрізаємо стебла у кінзи, нарізаємо їх великими відрізками і також додаємо в ступку.
Висипаємо в ступку цукор і товкачем подрібнюємо всі компоненти до стану кашки.
До кашки додаємо сік лимона і рибний соус згідно з вказаною кількістю.
Все добре розмішуємо.
Стебла селери розрізаємо на тонкі довгасті шматочки.
Зелений лук ріжемо на відрізки такої ж довжини.
Помідори нарізаємо полукружиями.
У зелені кінзи обриваємо листочки.
В ємність з локшиною додаємо помідори, селеру, зелену цибулю і листя кінзи.
Вливаємо раніше приготовлений соус і перемішуємо.
Викладаємо фунчозу з морепродуктів на велике блюдо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Фунчоза Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом