Фунчоза з морепродуктів виходить смачною і подобається більшості осіб, які готували. Секрет дивовижного смаку китайської локшини з морепродуктів – в гострому ароматному соусі. Він відмінно доповнює смак і фунчозы, і морепродуктів. Також важливо вибрати якісні морепродукти і свіжі овочі – все це безперечно впливає на підсумковий смак страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 80 гр.
  • Кальмари – 150 гр.
  • Фарш м’ясний – 100 гр.
  • Кінза – 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Цибуля зелена – 3 шт.
  • Селера – 70 гр.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 15 мл
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 15 гр.
  • Рибний соус – 50 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати фунчозу з морепродуктів, локшину готуємо згідно інструкції на упаковці.

викладаємо Готову локшину на друшляк і даємо повністю стекти зайвої рідини.

Фунчозу, для зручності при користуванні, можна порізати з допомогою ножиць.

Каструлю або широкий сотейник наповнюємо водою в кількості 200 мл і доводимо її до кипіння.

У киплячу воду опускаємо очищені креветки і, не забуваючи перевертати, готуємо їх три-чотири хвилини.

Після закінчення зазначеного часу креветки відразу виймаємо і викладаємо до фунчозе.

решту киплячу рідину опускаємо кільця сирого кальмара і готуємо їх не більше однієї хвилини, щоб вони не стали жорсткими.

Готові кільця кальмарів витягуємо з води і додаємо до локшину з креветками.

Воду, яка залишилася після варіння морепродуктів, зливаємо, залишивши в сотейнику приблизно 50 мл В решту рідини додаємо соєвий соус і доводимо до кипіння.

Після закипання додаємо у фарш воду і лопаткою розбиваємо всі грудочки, щоб вийшла розсипчаста маса. Готуємо фарш протягом десяти хвилин.

Готовий фарш разом з рідиною додаємо до локшині.

Для приготування заправки очищені зубки часнику покласти в ступку.

Перець чилі подрібнюємо і кладемо до часнику.

Відрізаємо стебла у кінзи, нарізаємо їх великими відрізками і також додаємо в ступку.

Висипаємо в ступку цукор і товкачем подрібнюємо всі компоненти до стану кашки.

До кашки додаємо сік лимона і рибний соус згідно з вказаною кількістю.

Все добре розмішуємо.

Стебла селери розрізаємо на тонкі довгасті шматочки.

Зелений лук ріжемо на відрізки такої ж довжини.

Помідори нарізаємо полукружиями.

У зелені кінзи обриваємо листочки.

В ємність з локшиною додаємо помідори, селеру, зелену цибулю і листя кінзи.

Вливаємо раніше приготовлений соус і перемішуємо.

Викладаємо фунчозу з морепродуктів на велике блюдо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Фунчоза Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом