Фунчоза з будь-яким м’ясом – це просто ідеальне блюдо для вечері або швидкого перекусу, але її також можна подавати і в якості одного із салатів на святковий стіл. Якщо вам пощастить купити пачку фунчозы, що не складно зробити майже в будь-якому великому супермаркеті, тоді неодмінно приготуйте такий салат, він не зажадає від вас ніяких надприродних зусиль, зате результат приємно здивує!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- М’ясо – 400 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 – 2 шт.
- Часник – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Соєвий соус – 2.5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати фунчозу з м’ясом? М’ясо наріжте невеликими кубиками або тонкою соломкою.
Обсмажте на сильному вогні пару хвилин, щоб утворилася скоринка з усіх боків. Потім до м’яса долийте трохи окропу і тушкуйте під кришкою на повільному вогні не менше чверті години.
Болгарський перець наріжте соломкою, цибулю – півкільцями.
Моркву натріть на звичайній крупній тертці або подрібніть на тертці для корейської моркви.
До м’яса долийте трохи рослинного масла і додайте нарізані овочі, потім стушкуйте все до готовності, що займе у вас 10-15 хвилин.
Коли м’ясо і овочі повністю приготуються, долийте в сковорідку пару ложок соєвого соусу, всипте перець, якщо потрібно, підсолити, але соєвий соус і так вже дуже солоний. За бажанням в заправку можна додати і трохи цукру.
Поки тушкують м’ясо і вощи, залийте окропом фунчозу і дайте їй постояти 10 хвилин або ж відваріть її так, як написано на упаковці.
Додайте фунчозу в сковороду до засмажки, добре все розмішайте, дайте настоятися під кришкою хвилин 10 і подавайте страву до столу. За бажанням у вже готову фунчозу можна додати рубану кинзу або петрушку і свіжий рубаний часник.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза з м'ясом Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом