Фунчоза з м’ясом і редькою – традиційна китайська їжа, яка однаково гарна, як у теплом, так і в холодному вигляді. Вдале поєднання локшина з м’ясним фаршем і різноманітністю овочів відкриє для вас нову гаму смаків і покаже, як вони гармонійно доповнюють один одного.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Моркву – 140 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Редька чорна – 100 гр.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Фунчоза – 250 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Помідори свіжі – 120 гр.
- Перець червоний мелений – 0.25 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Бальзамічний оцет – 5 мл
Процес приготування:
Моркву вибираємо соковиту і смачну. Так як для приготування фунчозы овочі обробляються зовсім короткий час, вони повинні зберегти свою соковитість і свіжість. Моркву чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібною соломкою. Посипаємо її меленим коріандром і перемішуємо руками, трохи перетираючи, щоб морква пустила сік.
Редьку чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібною соломкою. Для цього можна скористатися спеціальною теркою. Редьку солимо і перемішуємо, залишаємо, щоб вона трохи промаринувалася.
В каструлю з киплячою водою опускаємо локшину і варимо її згідно інструкції на упаковці. Потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
Мультиварку включаємо режим «Смаження». Додаємо в чашу рослинне масло і кладемо фарш. Обсмажуємо його при відкритій кришці мультиварки до готовності, поки фарш не стане розсипчастим.
Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями. До фаршу додаємо цибулю і обсмажуємо до м’якості. Далі додаємо моркву і обсмажуємо ще 2 хвилини.
Потім у чашу додаємо редьку, перемішуємо і готуємо пару хвилин. Помідори промиваємо, кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом, залишаємо на одну хвилину. Після цього помідори споліскують холодною водою і чистимо від шкірки. Нарізаємо помідори тонкими півкільцями і додаємо в чашу мультиварки.
В останню чергу додаємо локшину, солимо, перчимо, додаємо оцет і подрібнений часник. Добре перемішуємо, вимикаємо мультиварку, закриваємо кришку, залишаємо фунчозу настоятися в теплому чаші близько 10 хвилин.
Після цього викладаємо фунчозу на порційну тарілку і приступаємо до дегустації, приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з овочами