Восени, коли зібрано врожай, дуже актуальні рецепти приготування смачних страв із гарбуза. Цей овоч в духовці готується досить швидко і просто. З неї виходить смачний і корисний десерт до чаю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гарбуз – 800 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати гарбуз шматочками з цукром у фользі в духовці, гарбуз помийте, очистіть від перегородок і насіння, зріжте шкірку тонким шаром.
Цукор з’єднайте з дрібкою ваніліну.
М’якоть гарбуза наріжте невеликими кубиками однакового розміру.
Перекладіть гарбуз в миску і засипте її цукром. Расселите лист фольги, змастіть її вершковим маслом, викладіть гарбуз і загорніть краї фольги.
Запікайте гарбуз у духовці при 200-220 градусах 25-30 хвилин. Якщо ви хочете отримати рум’яну скоринку, за 5-10 хвилин розгорніть фольгу і готуйте гарбуз у відкритому вигляді. Дуже смачно подавати запечену гарбуз з ванільним морозивом.
Смачного!