Цукати – це смачно, солодко і корисно. Найчастіше роблять цукати з різних фруктів. Але з гарбуза вони виходять не менш смачними, їх можна заготовити про запас і зберігати в сухому, закритій ємності.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 4 бутона

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування цукатів з гарбуза з медом в духовці? Гарбуз очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

Гарбуз перекладіть в миску, засипте цукром і залиште, поки вона не пустить сік.

Перекладіть гарбуз разом з соком в каструлю, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 8-10 хвилин.

Шумівкою вийміть гарбуз з каструлі, перекладіть її в жароміцну форму. Гарбузовий сироп змішайте з медом.

Додайте до гарбузі гвоздику і влийте у форму сироп. Запікайте цукати в духовці при 180 градусах 8 хвилин. Подавати готові цукати можна з фісташками, вершками або гарячими напоями.

Приємного апетиту!

Гарбуз запечений в духовці Гарбуз шматочками без шкірки запечена в духовці Десерт з гарбуза в духовці ПП гарбуз запечений в духовці Шматочки гарбуза без цукру в духовці Шматочки гарбуза на деку в духовці Як запекти гарбуз шматочками в духовці