Здавалося б, гарбузовий кекс – осіннє блюдо, але ласощі виходить таким ніжним і ароматним, що обмежуватися лише одним сезоном – просто злочин. Тому, як тільки у вашому розпорядженні виявляється гарбуз, пропонуємо обов’язково звернути увагу на це рецепт, який точно порадує неперевершеним результатом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гарбузове пюре – 1 ст.
- Кефір – 0.5 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1,5 – 2 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати гарбузовий кекс на кефірі? Для початку потрібно підготувати гарбуз. Розбираємо її, нарізаємо невеликими шматочками, відварюємо до готовності, зливаємо воду і даємо постояти, щоб дати стекти всій рідини. Варений гарбуз подрібнюємо до отримання пюре. Вливаємо в нього кефір.
Додаємо в отриману суміш сіль, цукор, корицю і мускатний горіх.
Вбиваємо туди яйце, перемішуємо.
Гасимо соду оцтом, додаємо в тісто. Поступово всипаємо борошно.
Повинно вийти тісто по консистенції схоже на густу сметану: воно має не стікати з ложки, а сповзати.
Дно заздалегідь підготовленої форми застеляємо пергаментом, виливаємо тісто.
Кекс випікаємо в духовці півгодини при 180 градусах.
Готовий пиріг за бажанням присипаємо цукровою пудрою і кличемо всіх до столу пробувати нашу апетитну помаранчеву казку.
Кекс з корицею Кекс на кефірі в духовці Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси з горіхами Кекси на кефірі без вершкового масла