Здавалося б, гарбузовий кекс – осіннє блюдо, але ласощі виходить таким ніжним і ароматним, що обмежуватися лише одним сезоном – просто злочин. Тому, як тільки у вашому розпорядженні виявляється гарбуз, пропонуємо обов’язково звернути увагу на це рецепт, який точно порадує неперевершеним результатом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гарбузове пюре – 1 ст.
  • Кефір – 0.5 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 – 2 склянки

Процес приготування:

Як почати готувати гарбузовий кекс на кефірі? Для початку потрібно підготувати гарбуз. Розбираємо її, нарізаємо невеликими шматочками, відварюємо до готовності, зливаємо воду і даємо постояти, щоб дати стекти всій рідини. Варений гарбуз подрібнюємо до отримання пюре. Вливаємо в нього кефір.

Додаємо в отриману суміш сіль, цукор, корицю і мускатний горіх.

Вбиваємо туди яйце, перемішуємо.

Гасимо соду оцтом, додаємо в тісто. Поступово всипаємо борошно.

Повинно вийти тісто по консистенції схоже на густу сметану: воно має не стікати з ложки, а сповзати.

Дно заздалегідь підготовленої форми застеляємо пергаментом, виливаємо тісто.

Кекс випікаємо в духовці півгодини при 180 градусах.

Готовий пиріг за бажанням присипаємо цукровою пудрою і кличемо всіх до столу пробувати нашу апетитну помаранчеву казку.

Кекс з корицею Кекс на кефірі в духовці Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси з горіхами Кекси на кефірі без вершкового масла