Багато смачних страв можна приготувати з гарбуза. М’який і ароматний кекс буде прекрасним приводом для вечірнього сімейного чаювання.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Гарбуз – 150 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Родзинки – 75 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гарбузового кексу в мультиварці? Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, промиваємо. Нарізаємо довільними шматочками і відварюємо протягом 15-20 хвилин під кришкою на невеликому вогні.
Поки готується гарбуз, кладемо в глибоку ємність розм’якшене вершкове масло, додаємо туди ж цукор і збиваємо блендером до пишного стану.
Не припиняючи збивання, по одному вводимо в масляно-цукрову масу яйця.
Знімаємо з плити каструлю з гарбузом, зливаємо воду і робимо пюре, використовуючи блендер.
готове пюре Додаємо в ємність. Туди ж відправляємо борошно, розпушувач і гарненько все перемішуємо ложкою.
Вводимо в підготовлене тісто промитий і просушений ізюм.
Каструлю мультиварки змащуємо невеликою кількістю вершкового або рослинного масла. Викладаємо тісто в підготовлену каструльку. Готуємо в режимі «Випічка» протягом 60 хвилин. Потім додаємо ще 20 хвилин.
Даємо готового кексу 5 хвилин відпочити в мультиварці. Потім дістаємо каструльку і залишаємо в ній кекс ще на 10 хвилин.
Дістаємо кекс з каструльки, повністю остуджуємо на решітці. Частування готово. Приємного апетиту!
Гарбузове кекси Кекс з родзинками класичний Кекси без молока Кекси в мультиварці Редмонд Кекси з родзинками