Гаспачо – національний холодний суп італійської кухні, який складається з свіжих овочів. У процесі приготування суп не піддається термічній обробці, тому зберігає всю користь і вітаміни, що містяться в овочах. Спеції, оливкова олія, бальзамічний оцет додають супу яскравий і оригінальний смак, який відмінно втамовує спрагу і відчуття голоду в спекотний літній день. Рецепт, який ми хочемо запропонувати вам сьогодні – гаспачо без болгарського перцю, він як не можна, до речі, підійде вам, якщо у вас під рукою не виявилося перцю або ви з якихось причин його не вживаєте.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Огірки – 3 – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 шт.
- Лимонний сік – 2 – 3 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
- Петрушка – 4 – 5 гілок
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Кубики льоду – 4 – 5 шт.
- Бальзамічний оцет – 8 – 10 крапель
Процес приготування:
Як приготувати гаспачо без перцю? Для приготування гаспачо підійдуть соковиті стиглі помідори, з невеликою кількістю насіння. Помідори промиваємо під проточною водою, гострим ножем робимо надрізи хрест-навхрест в районі плодоніжки або з зворотного боку, кладемо з миску і заливаємо їх окропом. Залишаємо помідори на 1-2 хвилини, потім зливаємо окріп і споліскують їх холодною водою. Після чого відокремлюємо від помідорів шкірку. За допомогою такої нехитрої техніки шкірка відокремлюється дуже легко видаляється без м’якоті. Помідори розрізаємо навпіл і за допомогою чайної ложки видаляємо насіння. Часник чистимо і промиваємо. Гострий перець промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.
В чашу блендера викладаємо помідори, перець і часник, подрібнюємо їх до стану пюре. Потім додаємо оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець, лимонний сік. Ще раз добре пробиваємо овочі блендером, вони повинні бути однорідної пюреподібної консистенції.
Молоді огірки, в яких зовсім м’які насіння, промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл. Потім кожну частину розрізаємо вздовж на чотири частини і нарізаємо дрібними кубиками. Кладемо огірки в миску і додаємо лід. В цей час промиваємо зелений лук, даємо йому трохи обсохнути на рушник і дрібно рубаємо. Додаємо його в миску до огірків.
Змішуємо нарізані огірки з цибулею і льодом з томатним пюре, перемішуємо ложкою і залишаємо на 30-60 хвилин, щоб лід розтанув і суп охолодився.
Готовий суп розливаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною зеленню і за бажанням додаємо кілька кубиків льоду. Ставимо на стіл і запрошуємо всіх на обід. Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический