Гаспачо – національний холодний суп італійської кухні, який складається з свіжих овочів. У процесі приготування суп не піддається термічній обробці, тому зберігає всю користь і вітаміни, що містяться в овочах. Спеції, оливкова олія, бальзамічний оцет додають супу яскравий і оригінальний смак, який відмінно втамовує спрагу і відчуття голоду в спекотний літній день. Рецепт, який ми хочемо запропонувати вам сьогодні – гаспачо без болгарського перцю, він як не можна, до речі, підійде вам, якщо у вас під рукою не виявилося перцю або ви з якихось причин його не вживаєте.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
  • Огірки – 3 – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 шт.
  • Лимонний сік – 2 – 3 ст. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
  • Петрушка – 4 – 5 гілок
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Кубики льоду – 4 – 5 шт.
  • Бальзамічний оцет – 8 – 10 крапель

Процес приготування:

Як приготувати гаспачо без перцю? Для приготування гаспачо підійдуть соковиті стиглі помідори, з невеликою кількістю насіння. Помідори промиваємо під проточною водою, гострим ножем робимо надрізи хрест-навхрест в районі плодоніжки або з зворотного боку, кладемо з миску і заливаємо їх окропом. Залишаємо помідори на 1-2 хвилини, потім зливаємо окріп і споліскують їх холодною водою. Після чого відокремлюємо від помідорів шкірку. За допомогою такої нехитрої техніки шкірка відокремлюється дуже легко видаляється без м’якоті. Помідори розрізаємо навпіл і за допомогою чайної ложки видаляємо насіння. Часник чистимо і промиваємо. Гострий перець промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.

В чашу блендера викладаємо помідори, перець і часник, подрібнюємо їх до стану пюре. Потім додаємо оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець, лимонний сік. Ще раз добре пробиваємо овочі блендером, вони повинні бути однорідної пюреподібної консистенції.

Молоді огірки, в яких зовсім м’які насіння, промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл. Потім кожну частину розрізаємо вздовж на чотири частини і нарізаємо дрібними кубиками. Кладемо огірки в миску і додаємо лід. В цей час промиваємо зелений лук, даємо йому трохи обсохнути на рушник і дрібно рубаємо. Додаємо його в миску до огірків.

Змішуємо нарізані огірки з цибулею і льодом з томатним пюре, перемішуємо ложкою і залишаємо на 30-60 хвилин, щоб лід розтанув і суп охолодився.

Готовий суп розливаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною зеленню і за бажанням додаємо кілька кубиків льоду. Ставимо на стіл і запрошуємо всіх на обід. Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический