Класичний гаспачо є традиційними іспанськими стравою, яку подають в охолодженому вигляді. Гаспачо готують з помідорів і червоного болгарського перцю. Сьогодні я пропоную приготувати гаспачо за італійським рецептом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 250 гр.
- Болгарський перець солодкий – 50 гр.
- Цибуля червоний – 100 гр.
- Селера – 50 гр.
- Базилік свіжий – за смаком
- Паприка – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати гаспачо за італійським рецептом легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для гаспачо.
Червоний цибулю очистіть від лушпиння і крупно наріжте. Стебло селери промийте і очистіть від волокон, наріжте довільно. Зелень базиліка ретельно промийте і просушіть.
Помідори і болгарський перець промийте. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, у помідорів видалити плодоніжки. Підготовлені овочі розріжте на кілька частин.
Підготовлені овочі і зелень викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. В отриману масу додайте мелену паприку, чорний мелений перець і сіль. Ще раз збийте блендером. Готовий гаспачо охолодіть в холодильнику приблизно 1-2 години.
Охолоджений гаспачо перекладіть в глибоку миску і подавайте на стіл, прикрасивши гілочкою базиліка. Дієтичний гаспачо виходить яскравим і ароматним.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический