Гаспачо – класичне іспанське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Основний інгредієнт – помідори. Легкий ароматний суп можна подавати до обіду. Порадувати себе оригінальним популярним рецептом зовсім не складно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 15 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Хліб (черствий) – 4 скибочки
- Цибуля червоний – 1 головка
- Масло оливкове – 120 мл
- Оцет винний червоний – 4 ст. л.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Томатний сік – 3 склянки
Процес приготування:
Рецепт гаспачо класичного іспанського простий у приготуванні! Сіль і очищені зубчики часнику покласти в ступку. Раздавливаем, потім додаємо розламані скибочки хліба. Знову раздавливаем до стану кашки.
В цю суміш вливаємо тонким струменем оливкове масло, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися.
Цибулину очистити і подрібнюємо. Викладаємо в глибоку тарілку, заливаємо винним оцтом.
Помідори опускаємо на хвилину в киплячу воду. Потім охолоджуємо, знімаємо шкірку, розрізаємо і дістаємо насіння. Огірки очищаємо від шкірки і подрібнюємо.
Червоний солодкий перець відправляємо в духовку на 10 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Остуджуємо готові перці, акуратно знімаємо шкірки, виймаємо насіння і серцевину.
Помідори, огірки, перці відправляємо блендер. До них ж додаємо цибулю в оцті, суміш в оливковій олії подрібнену свіжу петрушку. Перемелюємо до однорідності.
Отриману суміш заливаємо томатним соком. За бажанням можна замінити холодною водою або вином. Готове гаспачо відправляємо на час в холодильник.
Гаспачо розливаємо по тарілках і подаємо в охолодженому вигляді, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический