Пропоную приготувати гаспачо за класичним рецептом. Холодний суп з подрібнених овочів доставить вам незабутнє гастрономічне задоволення. Прекрасне поєднання свіжих смаків підніме вам настрій. Рекомендую готувати гаспачо в сезон свіжих овочів і бажано з овочів, вирощених власноруч.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатний сік – 800 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Перець консервований – 1 шт.
  • Оцет винний червоний – 100 гр.
  • Соус Табаско – за смаком
  • Масло оливкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сухарики – для прикраси
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Помідори промийте під проточною водою і дайте їм обсохнути. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Залийте їх заздалегідь підготовленим окропом буквально на хвилину і відразу перекладіть в крижану воду, акуратно очистіть шкірку. Якщо не хочете знімати шкірку, пропустіть цей крок.

Огірки ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте на кілька частин. Помідори викладіть в склянку для заглибного блендера, додайте половину огірків і подрібніть до однорідної консистенції. Отриману масу вилийте в глибоку ємність і додайте томатний сік.

Ріпчасту цибулю (я використовувала червоний, він менш гіркий) очистіть від лушпиння і нарізати на кілька частин. Консервований болгарський перець розріжте на кілька частин. Підготовлені овочі викладіть в чашу блендера. Всі інгредієнти можна скласти у великий стакан блендера і відразу подрібнити, але у мене блендер маленький, тому готую таким чином.

Отриману масу перекладіть в ємність до інших подрібненим інгредієнтів. Залишився огірок очистіть від насіння, якщо буде потрібно і наріжте дрібним кубиком. Перемістіть в ємність з гаспачо. Додайте за смаком соус «Табаско», сіль, чорний мелений перець, влийте оливкове масло і червоний винний оцет. Ретельно перемішайте.

Потім помістіть в холодильник для охолодження приблизно на 1 годину. Охолоджений гаспачо перекладіть в глибоку піалу. Подавайте на стіл, прикрасивши сухариками і подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо класичний