Пропоную приготувати гаспачо за класичним рецептом. Холодний суп з подрібнених овочів доставить вам незабутнє гастрономічне задоволення. Прекрасне поєднання свіжих смаків підніме вам настрій. Рекомендую готувати гаспачо в сезон свіжих овочів і бажано з овочів, вирощених власноруч.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатний сік – 800 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Перець консервований – 1 шт.
- Оцет винний червоний – 100 гр.
- Соус Табаско – за смаком
- Масло оливкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сухарики – для прикраси
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Помідори промийте під проточною водою і дайте їм обсохнути. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Залийте їх заздалегідь підготовленим окропом буквально на хвилину і відразу перекладіть в крижану воду, акуратно очистіть шкірку. Якщо не хочете знімати шкірку, пропустіть цей крок.
Огірки ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте на кілька частин. Помідори викладіть в склянку для заглибного блендера, додайте половину огірків і подрібніть до однорідної консистенції. Отриману масу вилийте в глибоку ємність і додайте томатний сік.
Ріпчасту цибулю (я використовувала червоний, він менш гіркий) очистіть від лушпиння і нарізати на кілька частин. Консервований болгарський перець розріжте на кілька частин. Підготовлені овочі викладіть в чашу блендера. Всі інгредієнти можна скласти у великий стакан блендера і відразу подрібнити, але у мене блендер маленький, тому готую таким чином.
Отриману масу перекладіть в ємність до інших подрібненим інгредієнтів. Залишився огірок очистіть від насіння, якщо буде потрібно і наріжте дрібним кубиком. Перемістіть в ємність з гаспачо. Додайте за смаком соус «Табаско», сіль, чорний мелений перець, влийте оливкове масло і червоний винний оцет. Ретельно перемішайте.
Потім помістіть в холодильник для охолодження приблизно на 1 годину. Охолоджений гаспачо перекладіть в глибоку піалу. Подавайте на стіл, прикрасивши сухариками і подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо класичний