Пропоную приготувати смачне і корисне охолоджуючу страву, яке готується з свіжих овочів. Процес приготування швидкий і простий. Гаспачо досить популярне іспанське блюдо, яке чудово втамовує спрагу і наситить вас в спекотний літній день.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 300 гр.
- Огірки – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкова – 100 мл
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Сухарики – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати гаспачо за оригінальним рецептом? Підготуйте необхідні інгредієнти для гаспачо.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте будь-яким способом.
Часник також очистіть від луски, розрізати на кілька частин.
Помідори ретельно промийте, просушіть, розріжте навпіл і вирізати плодоніжку. Половинки помідорів розріжте на кілька частин.
Огірки ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте кружечками.
Болгарський перець ретельно вимийте, очистіть від насіння і серцевини, розріжте на кілька частин.
Підготовлені подрібнені овочі викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.
Видавіть необхідну кількість лимонного соку.
Влийте оливкове масло, додайте сіль і чорний мелений перець.
Овочеву масу ретельно перемішайте блендером. Гаспачо помістіть в холодильник на кілька годин для охолодження.
Ароматний гаспачо перекладіть в глибоку миску, салатник або піалу. Подавайте на стіл, прикрасивши сухариками та улюбленою зеленню.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический