Гаспачо в блендері – традиційний овочевий суп, родом з Іспанії. Це смачне і ароматне перша страва особливо популярно влітку, адже воно відмінно насичує і втамовує спрагу, та так, що в обід можна обмежитися лише гаспачо. Такий ніжний і соковитий суп точно припаде до смаку вашій родині!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 15 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Білий хліб (черствий) – 3 скибочки
- Цибуля червоний – 1 головка
- Масло оливкове – 125 мл
- Оцет винний червоний – 4 ст. л.
- Сіль морська – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 1 щіпка
- Томатний сік – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати гаспачо в блендері, часник потрібно очистити. У ступці потовкти часник з сіллю. Білий чорний хліб наламати шматочками, додати його в ступку до часнику з сіллю, потовкти.
Влити в ступку оливкове масло, все ретельно розтовкти. Залишити масу настоюватися на деякий час.
Червоний цибулю очистити, дрібно нарізати, викласти в окрему ємність і залити червоним винним оцтом.
Помідори обшпарити окропом, зняти з них шкірку. Нарізати помідори четвертинками, видалити з них насіння. Огірки помити, очистити від шкірки, нарізати великими кубиками.
болгарські Перці помити, змастити олією, викласти у форму для випікання. Запікати перці в духовці при температурі 200 градусів 10 хвилин.
Видалити з готових перців шкірку і нутро.
Петрушку промити, просушити на паперовому рушнику, дрібно порубати. У блендері подрібнити петрушку, перець, помідори, огірки, червоний лук і масу зі ступки до однорідної маси.
Розбавити гаспачо в блендері томатним соком. Подавати гаспачо охолодженим. Освіжаючий іспанський суп готовий!
Гаспачо Гаспачо классический