Любителям іспанської кухні здавна знайомий рецепт насиченого і соковитого літнього супу з протертих в пюре овочів – гаспачо. Гаспачо в мультиварці готувати в кілька разів простіше, ніж за традиційним рецептом. Мультиварка заощадить час і сили господині з приготування цього смачного першого страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Квасоля червона – 2 банки
- Бульйон з овочів – 3 склянки
- Часник – 3 зуб.
- Томатний соус – 1 ст.
- Лайм – 1 шт.
- Перець чилі (зелений) – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Авокадо – 0.5 шт.
- Петрушка – 0.5 пучків
- Селера – 45 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець червоний мелений – 2 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Кмин – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт гаспачо в мультиварці гранично простий! Червоний цибулю очистити, дрібно нарізати.
Червоний болгарський перець помити, видалити з нього насіння і ніжку, нарізати невеликими кубиками. Селеру помити і нарізати невеликими шматочками.
Розігріти сковороду з рослинним маслом.
Обсмажити на сковороді червоний болгарський перець, селера і червоний цибулю до м’якості овочів.
Часник очистити, пропустити через прес, відправити в сковороду до овочів. Туди ж додати дрібно нарізаний зелений перець чилі. Все гарненько перемішати.
Всипати до овочів червоний мелений перець, кмин і орегано, перемішати.
Готові овочі з приправами перекласти в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.
В чашу мультиварки також відправити червону консервовану квасолю і томатний соус. Все ретельно перемішати.
Залити до решти інгредієнтів овочевий бульйон. Закрити каструлю кришкою, варити в режимі «Варка» 50 хвилин.
Після відкрити кришку мультиварки, суп посолити і поперчити за смаком. Блендером збити масу в пюре.
Видавити в гаспачо сік лайма, все перемішати.
Зелень петрушки промити, дрібно порубати. Авокадо очистити, нарізати часточками. Розлити гаспачо по порційних тарілках, прикрасити петрушкою і скибочками авокадо. Приємного апетиту!
Гаспачо