Любителям іспанської кухні здавна знайомий рецепт насиченого і соковитого літнього супу з протертих в пюре овочів – гаспачо. Гаспачо в мультиварці готувати в кілька разів простіше, ніж за традиційним рецептом. Мультиварка заощадить час і сили господині з приготування цього смачного першого страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Квасоля червона – 2 банки
  • Бульйон з овочів – 3 склянки
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатний соус – 1 ст.
  • Лайм – 1 шт.
  • Перець чилі (зелений) – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Авокадо – 0.5 шт.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Селера – 45 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 2 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт гаспачо в мультиварці гранично простий! Червоний цибулю очистити, дрібно нарізати.

Червоний болгарський перець помити, видалити з нього насіння і ніжку, нарізати невеликими кубиками. Селеру помити і нарізати невеликими шматочками.

Розігріти сковороду з рослинним маслом.

Обсмажити на сковороді червоний болгарський перець, селера і червоний цибулю до м’якості овочів.

Часник очистити, пропустити через прес, відправити в сковороду до овочів. Туди ж додати дрібно нарізаний зелений перець чилі. Все гарненько перемішати.

Всипати до овочів червоний мелений перець, кмин і орегано, перемішати.

Готові овочі з приправами перекласти в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.

В чашу мультиварки також відправити червону консервовану квасолю і томатний соус. Все ретельно перемішати.

Залити до решти інгредієнтів овочевий бульйон. Закрити каструлю кришкою, варити в режимі «Варка» 50 хвилин.

Після відкрити кришку мультиварки, суп посолити і поперчити за смаком. Блендером збити масу в пюре.

Видавити в гаспачо сік лайма, все перемішати.

Зелень петрушки промити, дрібно порубати. Авокадо очистити, нарізати часточками. Розлити гаспачо по порційних тарілках, прикрасити петрушкою і скибочками авокадо. Приємного апетиту!

Гаспачо