Обожнюю різні супи, часто експериментую і щось придумую нове, але особливе місце віддаю холодним супам. Хочу поділитися рецептом гаспачо з чорним хлібом. Цей холодний суп чудово вас виручить і наситить в жарку пору року і не відніме багато часу. Люблю такі прості рецепти і ділюся з вами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 6 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Лимон – 1 зубчик
  • Житній хліб – 3 скибочки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування гаспачо з хлібом. Підготуйте необхідні інгредієнти для гаспачо з хлібом. Помідори, болгарський перець, перець Чилі, зелень петрушки ретельно промийте під проточною водою і дайте їм обсохнути.

На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи.

Залийте їх заздалегідь підготовленим окропом буквально на хвилину і відразу перекладіть в крижану воду, акуратно очистіть шкірку.

Часник очистіть від лушпиння і нарізати на кілька частин. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, розріжте на кілька частин. Перець Чилі візьміть у відповідності зі своїми вподобаннями. Зелень петрушки наріжте ножем.

Підготовлені овочі і зелень петрушки викладіть в чашу блендера.

Подрібніть до однорідної консистенції. Видавіть необхідну кількість лимонного соку, додайте сухий базилік, оливкова олія, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте, ще раз скориставшись блендером. Якщо вийшла дуже густа консистенція, додайте трохи питної води і перемішайте.

Якщо хочете отримати гладку консистенцію, процідіть гаспачо через дрібне сито. А потім помістіть в холодильник для охолодження приблизно на 1 годину.

Чорний хліб наріжте на скибочки, обріжте скоринку, а потім наріжте середніми за розміром кубиками.

Добре розігрійте сковороду. Хлібні квадратики посоліть і поперчіть, за бажанням додайте пару крапель оливкової олії, перемішайте і викладіть на розігріту сковороду. Обсмажте до золотистої скоринки з двох сторін.

Охолоджений гаспачо перекладіть в глибоку миску. Подавайте на стіл, прикрасивши квадратиками обсмаженого хліба і гілочкою свіжої зелені.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический