Настійно рекомендую приготувати ніжний гаспачо з кульками «Моцарели». Такий холодний суп цілком можна подавати на святковий стіл. Ваші гості будуть приємно здивовані смаковими якостями охолоджуючого річного страви.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Вершки 10% – 2 ст. л.
- Сир Моцарелла – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0.25 головок
- Білий хліб (без скоринки) – 1 скибочка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Оцет білий винний – 1 ч. л.
- Томатний сік – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Помідори черрі – для прикраси
- Маслини для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати гаспачо з моцарелою? Підготуйте необхідні інгредієнти для гаспачо з моцарелою. З шматочка білого хліба зріжте шкірку і наріжте його на кілька частин.
Помідори ретельно промийте, покладіть в ємність і залийте окропом на пару хвилин, потім відразу перекладіть в крижану воду і зніміть шкірку. Солодкий ріпчаста цибулю очистіть від лушпиння.
Огірки ретельно промийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і наріжте на кілька частин. У склянку для заглибного блендера покладіть очищені помідори і огірки, солодкий ріпчаста цибулю, шматочки білого хліба. Влийте томатний сік і оливкову олію. Збийте заглибним блендером до однорідної консистенції.
Додайте сіль, чорний мелений перець, влийте винний оцет або сік лайма. Ще раз збийте блендером. Отриману масу поставте охолоджуватися в холодильник.
В невелику миску викладіть кульки моцарелли, додайте оливкове масло і вершки, пробийте заглибним блендером до однорідної консистенції.
В красивий келих викладіть вершковий крем. Зверху налийте охолоджений гаспачо. Подавайте на стіл, прикрасивши шпажкою з маслинами і помідорами Черрі.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический