Гаспачо – блюдо іспанської кухні, яке користується особливою популярністю в жарку погоду для угамування почуття голоду і спраги. Складається воно з свіжих овочів з додаванням винного оцту, оливкового масла і великої кількості підпеченого часнику. Спробувавши це блюдо всього один раз – ви запам’ятаєте цей запаморочливий смак на все життя!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Часник 8 зуб.
- Томатний сік – 5 ст.
- Оцет винний червоний – 50 мл
- Масло оливкова – 50 мл
- Соус Табаско – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування гаспачо з томатним соком смачний! Неочищений часник обсмажуємо на середньому вогні, на сухій сковороді без масла протягом 10-15 хвилин. Він повинен стати м’яким і трохи почорніти в декількох місцях.
Червоний болгарський перець промиваємо та нарізаємо на кубики середньої величини. Свіжий огірок промиваємо, розрізаємо навпіл і за допомогою чайної ложки чистимо його від насіння. Потім нарізаємо його невеликими шматочками. Помідори промиваємо, кладемо в глибоку миску, заливаємо окропом і залишаємо на 2-3 хвилини, після чого промиваємо їх холодною водою і знімаємо шкірку.
Остиглий часник чистимо від шкірки.
В кухонний комбайн кладемо часник, помідори і подрібнюємо в пюре. Перекладаємо масу в глибоку ємність.
Подрібнюємо в кухонному комбайні перець і огірки так, щоб залишилися крихітні шматочки, не в пюре. Викладаємо овочі до томатно-часниковою масою.
До подрібненим овочів додаємо спеції, винний оцет, соус Табаско і томатний сік. Всі інгредієнти добре перемішуємо і відправляємо в холодильник для охолодження.
Готовий гаспачо подаємо зі свіжим хлібом, грінками або вареним яйцем. Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический