Гаспачо – блюдо іспанської кухні, яке користується особливою популярністю в жарку погоду для угамування почуття голоду і спраги. Складається воно з свіжих овочів з додаванням винного оцту, оливкового масла і великої кількості підпеченого часнику. Спробувавши це блюдо всього один раз – ви запам’ятаєте цей запаморочливий смак на все життя!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Томатний сік – 5 ст.
  • Оцет винний червоний – 50 мл
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Соус Табаско – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування гаспачо з томатним соком смачний! Неочищений часник обсмажуємо на середньому вогні, на сухій сковороді без масла протягом 10-15 хвилин. Він повинен стати м’яким і трохи почорніти в декількох місцях.

Червоний болгарський перець промиваємо та нарізаємо на кубики середньої величини. Свіжий огірок промиваємо, розрізаємо навпіл і за допомогою чайної ложки чистимо його від насіння. Потім нарізаємо його невеликими шматочками. Помідори промиваємо, кладемо в глибоку миску, заливаємо окропом і залишаємо на 2-3 хвилини, після чого промиваємо їх холодною водою і знімаємо шкірку.

Остиглий часник чистимо від шкірки.

В кухонний комбайн кладемо часник, помідори і подрібнюємо в пюре. Перекладаємо масу в глибоку ємність.

Подрібнюємо в кухонному комбайні перець і огірки так, щоб залишилися крихітні шматочки, не в пюре. Викладаємо овочі до томатно-часниковою масою.

До подрібненим овочів додаємо спеції, винний оцет, соус Табаско і томатний сік. Всі інгредієнти добре перемішуємо і відправляємо в холодильник для охолодження.

Готовий гаспачо подаємо зі свіжим хлібом, грінками або вареним яйцем. Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический