За пропонованим рецептом і особливо коли ви обмежені часом, можна швидко і з двох інгредієнтів приготувати смачну, красиву і дуже пластичну глазур для великодніх пасок. Для неї береться цукрова пудра, але можна замінити звичайним цукром, а сік лимона грає роль емульгатора і робить глазур міцною і однорідною. До такої глазурі додається будь-який наповнювач.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Лимонний сік – 50 мл
  • Кунжутне насіння або Кокосова стружка або Мак – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування глазурі для паски без яєць і без желатину? Лимон (з середнього лимона з тонкою шкіркою виходить в середньому 50 мл соку) промийте і будь-яким способом відіжміть з нього сік. Відміряйте потрібну його кількість, перелийте в металевий посуд і на маленькому вогні доведіть до кипіння.

В киплячий сік насипте потрібну кількість цукру, але краще пудри, щоб швидко розчинилася.

На такому ж вогні і при безперервному перемішуванні розмішайте цукор до повного розчинення.

Потім посуд з лимонною глазур’ю швидко охолодити, щоб її консистенція стала густою, як мед. Це зручно зробити, помістивши посуд з глазур’ю у велику ємність, наповнену холодною водою.

В охолоджену лимонну глазур насипте або насіння кунжуту, або кокосову стружку або мак. Потім все перемішайте. Приготовану глазур без яєць і желатину нанесіть на теплі паски і дайте деякий час, щоб вона застигла.

Смачною і вдалою випічки!

Біла глазур для паски Великодні паски без дріжджів Великодні паски без родзинок Великодні паски без яєць Глазур без желатину для паски Глазур для пасок без білків Лимонні паски