Якщо ви хочете приготувати неймовірно ніжний, смачний і повітряний паска з продуктів, які є в кожному будинку, рецепт «Домашнього паски на Великдень з сиром та родзинками» – це те, що вам потрібно. До речі, наші пращури передбачали по великодньої випічки, яким буде наступний рік: якщо паска вийшов рівним і пишним, то цілий рік буде удача і успіх.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 220 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Родзинки – 2 – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цукрова пудра – 3 – 4 ст. л.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Кондитерська посипання – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати сирна паска за 1 годину? У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач.
Додаємо сіль, ванілін. Акуратно перемішуємо сухі інгредієнти.
В окремому посуді збиваємо яйце з цукром і, не припиняючи збивати, додаємо в суміш оливкова олія. Яйце потрібно попередньо вийняти з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури. Це важливо при замісі тесту! Якщо немає оливкової олії, можна використовувати рослинне.
Якщо у вас крупнозерновой сир, то протріть через сито або добре розімніть виделкою, або подрібніть в блендері. Сир також повинен бути кімнатної температури! Не холодний!
В суміш з яєць, цукру та оливкової олії додаємо сир. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
З’єднуємо суміш із сухих інгредієнтів з сумішшю з яєць, цукру, масла та сиру. Добре перемішуємо і ставимо в тепле місце на годину для того, щоб тісто піднялося.
Поки підходить тісто, ізюм залийте гарячою водою хвилин на 15, потім промийте, висушіть і, злегка, припудріть борошном.
тісто викладіть з миски на, подсыпанную борошном дошку. Родзинки вмішуємо в тісто.
Ретельно змащуємо форму для випічки вершковим маслом з усіх боків. Не пропускаємо жодної плямочки. Злегка підсипаємо борошном. Викладаємо в неї тісто і залишаємо для того, щоб тісто ще раз підійшло, на 15-20 хвилин в теплому місці.
Нагріваємо духовку до 180-200 градусів. Випікаємо паска 25-35 хвилин. Поки паска випікається, збиваємо білок з цукровою пудрою.
Готову паску виймаємо з форми, змащуємо збитим білком, посипаємо кондитерської посипкою і залишаємо до повного охолодження. Паска готова!!! Світлої Пасхи!!!
Великодні паски без дріжджів Великодні паски без заморочок Великодні паски без молока Великодні паски в духовці паска без дріжджів з родзинками Паски без дріжджів з сиром