Для тих, хто любить, коли паски декоровані саме солодкої глазур’ю, пропонуємо приготувати покриття з білого шоколаду. Воно володіє м’яким вершковим солодким смаком, добре застигає на поверхні випічки. При нарізуванні така глазур не буде пластичною і буде злегка ламатися. Однак, якщо ви хочете домогтися більш м’якої консистенції в’язкості, можна відрегулювати це на етапі плавлення шоколаду з вершками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Шоколад білий – 100 гр.
  • Вершки 10% – 1 – 4 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з білого шоколаду? Білий шоколад ламаємо на дрібні шматочки. Можна використовувати звичайний шоколад у плитках або брати кулінарні дробсы.

Поміщаємо подрібнений шоколад у вогнетривку миску або каструльку, заливаємо вершками. Якщо ви хочете отримати щільну, тендітну глазур, додаємо одну-дві ложки вершків. Якщо ж подобається глазур більш м’яка, пластична, то вливаємо три-чотири столові ложки вершків.

Ставимо посуд з шоколадом і вершками на плиту на водяну баню. На мінімальному вогні при постійному помішуванні нагріваємо масу до повної однорідності. Всі шматочки шоколаду повинні розплавитися.

В отриману гарячу масу кладемо розм’якшене вершкове масло, попередньо порізане на шматочки. Добре перемішуємо лопаткою до однорідності.

Глазур готова. Можна злегка остудити її, щоб маса була теплою. Покриваємо глазур’ю поверхню пасок і даємо їй застигнути.

Поки глазур не застигла, можна декорувати її кондитерської посипкою – вона добре зафіксується в глазурі і не буде обсипатися.

Приємного апетиту!

Великодні паски без замісу тіста Великодні паски без молока і яєць Великодні паски на вершках Глазур для паски без цукрової пудри Глазур для паски без яєць Паски з начинкою великодні