Паска з цукатами на сухих дріжджах простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! На великдень хочеться приготувати не тільки смачні паски, але й ошатні. Цей рецепт з манною крупою вимагає деякого часу, але в результаті виходять ароматні і смачні вологі пироги з цукатами, які при розрізі не кришаться.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 650 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 9 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Манна крупа – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Лимонний сік – 3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування паски з цукатами на сухих дріжджах? У мисці змішайте яйця з цукром і жовтком.

Добре збийте масу віночком.

Вершкове масло розімніть в мікрохвильовці і тепле додайте в миску.

Покладіть в тісто сметану і добре перемішайте.

Влийте тепле молоко і знову ретельно розмішайте.

Просійте в тісто борошно, всипте манку, дріжджі і посоліть.

Вимісіть тісто, воно повинно бути пластичним.

Перемістіть його у велику суху ємність і залиште, накрите рушником в теплому місці на 2 години.

Перекладіть тісто на робочу поверхню і обімніть руками. Залиште на столі, накривши рушником ще на годину.

Знову обімніть тісто і розділіть навпіл.

В одну частину покладіть цукати і перемніть тісто.

У другу – родзинки і розподіліть по тесту, місяців його.

Розкладіть тісто по формах, заповнюючи на половину висоти. Залиште тісто підійти на 1 годину.

Переставте форми в гарячу духовку на 45 хвилин при 200 градусах. Перевірте готовність, встромивши в центр зубочистку. Вона повинна залишитися сухою.

Для глазурі до цукровій пудрі повільно додайте лимонний сік (або воду) і постійно перемішуйте. Капніть трохи барвника і перемішайте. Змастіть глазур’ю поверхню пасок і присипте кольоровою посипкою.

Приємного апетиту!

Великодні паски на сухих дріжджах Віденське тісто для пасок Вологі великодні паски з родзинками Здобні великодні паски паска з родзинками на сухих дріжджах Паски з начинкою великодні Повітряні великодні паски