Пропонуємо приготувати смачну желатинову глазур для великодніх пасок і не тільки. Маса виходить дуже зручною в роботі – пластичною, однорідною, слухняною. Після застигання глазур формує нелипким, гладке покриття, яке не кришиться і не обсипається.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Вода – 6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонний сік – 12 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з желатином, щоб не обсипалася? У миску кладемо желатин і заливаємо його двома столовими ложками холодної води (із загальної кількості). Залишаємо на п’ять-сім хвилин для набухання.

Для приготування цукрового сиропу у вогнетривкий посуд додаємо цукровий пісок, додаємо ванілін і вливаємо воду, що залишилася. Перемішуємо.

Ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння при помішуванні. Довго кип’ятити не потрібно: важливо, щоб цукрові кристали розчинилися, і сироп став гарячим. Знімаємо сироп з плити, вливаємо лимонний сік, перемішуємо.

У гарячий сироп кладемо замочений желатин. Добре перемішуємо.

Починаємо збивати сироп з желатином міксером на високій швидкості. Працюємо приблизно три-чотири хвилини. Маса почне густіти, ставати біліше.

Готовою глазур’ю покриваємо паски.

Така глазур досить швидко застигає. Якщо ви ще не встигли покрити паски, можна розтопити глазур на водяній бані.

Смачного!

Ванільні великодні паски Великодні паски без замісу тіста Великодні паски без молока Великодні паски без молока і яєць Великодні паски без яєць Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень Страви на Великдень