Пропоную приготувати надзвичайно смачне і яскраве блюдо, яке можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подавати в якості гарячого блюда на сімейне торжество -гнізда з фаршем з томатною пастою на сковороді, які виходять досить соковитими і ніжними.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цибуля зелена – для прикраси
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Вода – 250 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Гнізда з макаронів – 8 шт.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати гнізда з фаршем з томатною пастою на сковороді, насамперед, підготуйте макаронні вироби. Замість гнізд також можна використовувати спагетті. Але тоді їх потрібно попередньо відварити в підсоленій воді.
Підготовлений фарш посоліть, додайте чорний мелений перець і спеції за смаком.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес і додайте у фарш.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, подрібніть гострим ножем і додайте у фарш.
Ретельно перемішайте фарш руками і відбийте.
Глибоку сковороду змастіть невеликою кількістю рослинного масла і викладіть підготовлені гнізда.
З допомогою столової ложки в кожне гніздо викладіть приготований фарш, рівномірно розподіливши його.
В невелику ємність викладіть томатну пасту.
Потім додайте вказане в рецепті кількість питної води, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Посоліть і додайте чорний мелений перець.
Приготованим соусом залийте гнізда з фаршем. При необхідності долийте гарячої води.
Сковороду поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте гнізда 30-35 хвилин.
Гнізда з фаршем з томатною пастою викладіть на порційні тарілки, прикрасьте попередньо вимитим і подрібненим зеленою цибулею і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем на сковороді