Гнізда з фаршу з печерицями, приготовлені в духовці, чудово підійдуть на обід або вечерю. Блюдо виходить збалансованим, ароматним і шалено смачним. Гнізда можна приготувати як на святковий стіл, так і в звичайний день. Приготуйте і ваші домашні будуть в захваті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Яйце перепелине – 8 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • Гірчиця французька – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати гнізда з фаршу з печерицями в духовці. Насамперед підготуйте необхідні інгредієнти для м’ясних гнізд з фаршу з печерицями. Відміряйте необхідну кількість м’ясного фаршу. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою.

Фарш викладіть в глибоку миску, додайте панірувальні сухарі, зернову і столову гірчицю. Потім розбийте одне куряче яйце, посоліть, додайте чорний мелений перець за смаком.

Ретельно перемішайте фарш.

Очищений ріпчасту цибулю подрібніть гострим ножем. Печериці очистити, а потім наріжте тонкими скибочками. Викладіть в попередньо розігріту і змащену олією сковороду.

Обсмажте до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть. Потім додайте необхідну кількість пшеничного борошна і ретельно перемішайте, обсмажте пару хвилин і додайте сметану. Добре перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Підготуйте лист для запікання. Застеліть фольгою і змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Приготований фарш розділити на рівні частини і сформуйте м’ясні гнізда, в центрі зробіть поглиблення.

У кожне поглиблення викладіть обсмажену грибну начинку. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте гнізда 15-20 хвилин, потім акуратно вийміть деко, і в кожне поглиблення розбийте перепелине яйце. Знову поставте в духовку і запікайте ще 7-10 хвилин.

Після закінчення часу акуратно вийміть деко з гніздами з фаршу з печерицями з духовки, трохи остудіть, викладіть на порційні тарілки і подавайте на стіл, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню. Додатково можна подати улюблений гарнір.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з макаронів з фаршем в духовці Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем в духовці Гнізда з фаршем в сметані в духовці