Якщо у вас залишилося трохи фаршу і ви думаєте, що з нього приготувати, то можете зробити цікаве і смачне блюдо – гнізда з кабачків з фаршем. Для нього потрібна тільки спеціальна терка, щоб кабачки подрібнити. Це блюдо стане швидко і буде прикрасою будь-якого столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сир – 120 гр.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати гнізда з кабачків з фаршем, кабачки промийте проточною водою і очистіть від шкірки.
Потім подрібніть їх на корейську тертку, щоб вийшла тонка красива соломка.
В окрему миску розбийте яйця, посипте їх сіллю і добре збийте виделкою.
Деко для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її маслом.
Кабачкову соломку невеликими порціями умочіть спочатку в яйці, потім у борошні і викладіть на деко у вигляді невеликих гніздечок з поглибленням в середині.
Цибулини почистіть і подрібніть в блендері, щоб у фарші не відчувалися шматочки. Подрібнену цибулю перекладіть у фарш, додайте за смаком сіль і чорний перець. Фарш з цибулею добре вимісіть. Потім з нього сформуйте невеликі колобки і укладіть їх у кабачкові гнізда.
Посипте фарш дрібно нарізаною зеленню. Поверх фаршу укладіть шматочки нарізаного твердого сиру. Запікайте гнізда з кабачків з фаршем в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40-60 хвилин.
Приємного апетиту!
Гнізда з фаршем Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з фаршем в духовці Кабачки з фаршем та сиром