Голець – смачна риба з ніжним м’якушем. Вона хороша своїм натуральним смаком, тому при маринуванні можна обмежитися лише сіллю і чорним меленим перцем. Для збереження соковитості додамо також традиційно лимонний сік і оливкову олію. Риба запікається на мангалі досить швидко, тому далеко не відходимо і не забуваємо періодично перевертати решітку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Голець – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гольця на мангалі на решітці? Рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, голову і плавники.
Розбираємо тушку на філе, видаливши хребет і тонкі кістки.
підготовлене філе Кладемо в глибоку миску.
Посипаємо рибу сіллю, чорним меленим перцем. Поливаємо оливковою олією. Вичавлюємо сік з лимона і зрошуємо їм рибку. Долонями розтираємо спеції і маринад по всьому філе.
Затягуємо посуд з рибою харчовою плівкою і залишаємо для маринування на сорок-п’ятдесят хвилин.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкритого полум’я не має.
Ґрати змащуємо невеликою кількість рослинного масла, щоб потім легко зняти готову рибу. Промаринованное філе риби поміщаємо на решітку і відправляємо на мангал.
Готуємо рибу з одного боку, поки філе зверху не затвердіє і не стане світліше.
Потім грати перевертаємо і продовжуємо готувати ще орієнтовно десять хвилин. Знову перевертаємо і готуємо ще дві-три хвилини.
Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.
Смачного!