Голець – смачна риба з ніжним м’якушем. Вона хороша своїм натуральним смаком, тому при маринуванні можна обмежитися лише сіллю і чорним меленим перцем. Для збереження соковитості додамо також традиційно лимонний сік і оливкову олію. Риба запікається на мангалі досить швидко, тому далеко не відходимо і не забуваємо періодично перевертати решітку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Голець – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гольця на мангалі на решітці? Рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, голову і плавники.

Розбираємо тушку на філе, видаливши хребет і тонкі кістки.

підготовлене філе Кладемо в глибоку миску.

Посипаємо рибу сіллю, чорним меленим перцем. Поливаємо оливковою олією. Вичавлюємо сік з лимона і зрошуємо їм рибку. Долонями розтираємо спеції і маринад по всьому філе.

Затягуємо посуд з рибою харчовою плівкою і залишаємо для маринування на сорок-п’ятдесят хвилин.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкритого полум’я не має.

Ґрати змащуємо невеликою кількість рослинного масла, щоб потім легко зняти готову рибу. Промаринованное філе риби поміщаємо на решітку і відправляємо на мангал.

Готуємо рибу з одного боку, поки філе зверху не затвердіє і не стане світліше.

Потім грати перевертаємо і продовжуємо готувати ще орієнтовно десять хвилин. Знову перевертаємо і готуємо ще дві-три хвилини.

Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.

Смачного!

Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі