Всупереч думці, що фарширована рибка готується дуже довго і складно, це не так. Якщо ви правильно поділяєте рибку, то зафарширувати її буде досить легко і просто. Ця страва добре виглядає навіть на святковому столі, тому цей рецепт обов’язково потрібно взяти на замітку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 – 1,5 кг
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Квасоля біла – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир – 200 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати горбушу фарширований овочами, рибку потрібно акуратно надрізати і випатрати нутрощі і хребет, кістки вийміть з риби по можливості. Добре промийте рибу, не забудьте видалити луску. Рибу натріть сіллю і спеціями, збризніть її соком і рослинним маслом. Залиште рибку, а в цей же час займіться приготуванням овочів.
На сковороді обсмажте цибулю, потім додайте гриби, моркву і дрібно порізану стручкову квасолю. Посоліть і поперчіть овочі, протушкувати кілька хвилин і охолодіть. Додайте в начинку кубики сиру, коли начинка повністю охолоне.
Рибку начиніть фаршем, після чого обв’яжіть її злегка. Це потрібно для того, щоб начинка не випадала з рибки. Покладіть рибу в пакет для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на десять хвилин зменшіть температуру до 160 градусів і запікайте рибку ще хвилин п’ятнадцять. Через це час вимкніть духовку і залиште рибку настоятися там десять хвилин перед подачею.
Готову рибку викладіть на блюдо і прикрасьте за смаком, а потім сміливо подавайте страву до столу в ще теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша цілком у духовці Страви з риби