ці Дві риби відрізняються один від одного насамперед ціною. Однак можна без проблем з сухої горбуші зробити ніжну делікатну рибу зразок сьомги за допомогою домашнього засолу. Рибу можна використовувати як охолоджену, так і попередньо розморожену.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 5 ст. л.
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати горбушу малосольну сьомгу під. Рибу розморозити, помити.
Обробити горбушу на пласти, прибрати кістки і зняти шкіру. Великі шматки риби порізати на порційне філе (ширина близько 4-5 см).
Для розсолу всипати 5 ст. л. солі в холодну очищену воду з фільтра. Розмішати до розчинення солі.
Філе горбуші викласти в отриманий розсіл. Риба повинна бути покрита їм зверху повністю. Якщо потрібно, можна використовувати гніт. Солити горбушу 35-40 хв
Після закінчення зазначеного часу дістати рибу з розсолу і промокнути паперовими рушниками. Викласти філе в тару для засолу, можна в кілька шарів.
Залити рибні шматки такою кількістю рослинного масла без запаху, щоб верхні шматки занурилися в нього хоча б наполовину. Масла шкодувати не треба.
Закрити контейнер кришкою, поставити в холодильник на 8-10 годин. Використовувати в салати, на бутерброди, а також в якості самостійної закуски.
Приємного апетиту!
Страви з риби