Засолювання горбуші цілком продовжить процес приготування, але при цьому ви отримаєте більш соковитий, насичений продукт. Використовуйте його для ваших холодних закусок до святкового столу і не тільки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Сіль – 90 гр.
  • Рідкий дим – 70 мл
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 2 ст.

Процес приготування:

Як засолити горбушу цілком в розсолі? Розморожуємо і промиваємо червону рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. При необхідності виймаємо нутрощі.

Обережно поділяємо горбушу на дві частини. Прибираємо хребет і кісточки.

Кип’ятимо воду і відразу розчиняємо в ній сіль. Гарненько розмішуємо і охолодити до теплого стану.

Солоний розчин переливаємо в контейнер. Сюди ж додаємо рідкий дим, спеції і викладаємо горбушу. Наполягаємо добу в прохолодному місці.

Після готовності рибу витягуємо з розчину, промиваємо і подаємо до столу.

горбуша Солона Засолювання риби Страви з риби Як засолити горбушу в розсолі Як засолити червону рибу в домашніх умовах