Горбуша за цим рецептом однаково хороша як основне гаряче блюдо, так і в якості закуски. Рибку ми будемо запікати у фользі, щоб вона була як можна більш соковитою і ніжною. Обов’язково включіть цю страву у святкове меню і не забудьте приготувати до цієї рибці пару смачних салатиків.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Масло рослинне – для смаження
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати горбушу до святкового столу, обробіть горбушу. Тушку треба випатрати, видалити луску з плавниками і нутрощі. Потім промийте рибу обробити на шматочки.

Рибку обсушіть і додайте до неї сік лимона, сіль і спеції. Рибка повинна недовго промаринуватися.

Увімкніть духовку заздалегідь, щоб вона встигла розігрітися для приготування риби. Цибулю очистіть, промийте і наріжте великими півкільцями.

Цибулю почніть обсмажувати на сковороді в рослинному маслі, а в цей же час промийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками болгарський перець.

Можете брати перець різних кольорів – зелений, червоний або навіть жовтий.

Томат наріжте на скибочки, якими можна повністю покрити рибку.

У змащену маслом форму для запікання викладіть шматочки рибки, поверх неї розподіліть цибулю, помідори і добре змастіть все це сметаною або майонезом – на ваш смак.

Поверх риби з овочами розподіліть перець і накрийте форму фольгою. Форму відправте в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.

Хвилин за п’ять покрийте рибку тертим сиром і залиште в духовці, щоб зарум’янилася скоринка.

Готову рибку можете відразу подавати до столу в гарячому вигляді або остудити у фользі в формі і подавати як холодну закуску.

Дуже смачно!

Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша з сиром у фользі в духовці