З превеликим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом незвичайно смачною солоної скумбрії, приготовленої в цибулинні з чаєм. Рибка, приготована за цим рецептом, виходить з ідеальним поєднанням смаків, по-святковому красивою і яскравою. Сподобається всім любителям риби.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Скумбрія – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л.
  • Чай чорний – 2 ч. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – за смаком
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • цибулиння – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати солону скумбрію в цибулинні з чаєм. У каструлю налийте холодну воду. Потім додайте цукровий пісок, сіль, чорний чай, цибулиння, суміш перців горошком, гвоздику, зерна коріандру і лавровий лист. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 5-7 хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

Потім свіжоморожену скумбрію очистити від плавників і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.

Охолоджений маринад процідіть через дрібне сито. Підготуйте ємність і викладіть в неї тушки скумбрії. Зверху залийте процідженим маринадом.

Накрийте кришкою і поставте на 3 доби в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками, нарізати на шматочки, викладіть на тарілку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби