Філе горбуші, як правило, трохи сухувато, але, замариноване в лимонному соку зі спеціями і запечене під шубою з помідора і сиру, перетворюється в ніжне і соковите блюдо, яке однаково смачно і гарячим і холодним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 700 гр.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт горбуші під шубою простий у приготуванні! З риби зніміть луску, добре промийте і промакните паперовим рушником. Розріжте на шматки по 3 див. Складіть горбушу в миску, видавіть в нього сік половини лимона і посипте приправою, якщо у неї немає солі – посоліть. Залиште на 15 хвилин просочитися.

Помідори вимийте і наріжте колами. На фольгу, змащену за розміром риби маслом, покладіть шматок горбуші.

На неї укладете 1 коло помідора.

Загорніть фольгу, накривши рибу зверху і загорнувши бічні краї. Загорніть так кожен шматок риби. Укладіть конверти на деко і готуйте в духовці при 220 градусах 20 хвилин.

Сир натріть крупно.

Дістаньте рибу з жаровні акуратно розгорніть фольгу і посипте все рибні шматки сиром. В такому відкритому вигляді потримайте в духовці ще 5 хвилин.


Подавати горбушу під сирною шубою добре з гарніром з овочів або рисом.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша у фользі в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці