Запікати по-французьки можна не тільки м’ясо, але і рибу. Горбуша для цього відмінно підходить. Поєднання цієї риби, томатів і сиру є дуже вдалим, а сметанний соус надає страві неймовірну соковитість і ніжність. Побалуйте себе і рідних апетитною горбушею, запечена по-французьки!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 0.5 склянки
- Сіль – за смаком
- Приправа для риби – на смак
Процес приготування:
Приступимо до готування горбуші по-французьки. Горбушу необхідно підготувати – рибу відокремлюємо від хребта, прибираємо всі кістки.
Після цього кожну половину горбуші ріжемо на невеликі шматочки. Включаємо прогріватися духовку до температури 200 градусів.
У жаростійку форму викладаємо підготовлену горбушу, потім приправляємо шматочки риби сіллю і спеціями.
Томати промиваємо та нарізаємо кружечками.
Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Зубчики часнику очищаємо, потім пропускаємо через прес. Додаємо часник в сметану, тим самим роблячи сметанний соус.
Промазуємо сметанним соусом шматочки горбуші.
Далі викладаємо нарізані томати, які зверху також необхідно промазати підготовленим соусом. Після цього у форму з стравою вливаємо воду.
Наступний крок – посипаємо поверх томатів і соусу тертий сир. Потім накриваємо блюдо фольгою і відправляємо в гарячу духовку на 25-30 хвилин.
Ніжна і соковита горбуша по-французьки готова! Дістаємо її з духовки і даємо трохи охолонути.
Потім нарізаємо готову страву на порції і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром і овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша шматочками в духовці