Горбуша – універсальний інгредієнт, який може стати основою будь-якої страви: від закуски до гарячого. Горбуша смажена на сковороді відмінний варіант для обіду на всю сім’ю. Блюдо виходить дуже смачним, ароматним і соковитим, воно обов’язково сподобається всім домочадцям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горбуші смаженої на сковороді? Свіжу горбушу помити, очистити від луски, видалити плавники і нутрощі, відрізати голову і хвіст. Тушу риби ще раз вимити, обсушити на паперовому рушнику, розрізати на порційні шматочки. Шматочки риби натерти сіллю, перцем і приправами для риби за смаком, залишити на 15 хвилин для маринування.
На тарілку висипати борошно. Обваляти в борошні кожен шматочок замаринованной горбуші до однорідного покриття риби шаром борошна.
Розігріти сковороду з рослинною олією, щільно викласти на неї шматочки горбуші. Обсмажити рибу з двох боків до утворення рівномірної золотистої скоринки.
Готову горбушу смажену на сковороді подавати можна з гарніром, так і без нього. Прикрасити кожну порцію за бажанням часточками лимона, гілочками м’яти.
Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби