Засолити горбушу сухим способом легко в домашніх умовах. Риба за смаком і зовнішнім виглядом нагадуватиме сьомгу. Використовуйте готовий продукт для холодних закусок.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 800 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт солоної горбуші під сьомгу сухим способом простий у приготуванні! Тушку горбуші повністю розморожуємо при кімнатній температурі, потім продукт промиваємо і даємо йому обсохнути.
Підготовлену тушку розрізаємо вздовж хребта на дві половинки.
Акуратно знімаємо з риби шкірку. Зручно це робити гострим ножем.
Також слід витягти з філе дрібні кісточки.
Окремо змішуємо сіль, цукор і чорний мелений перець.
На дно пластикового контейнера насипаємо невелику частину сухої суміші.
Далі викладаємо підготовлене філе. Поливаємо його лимонним соком і натираємо залишилася сумішшю їх цукру, солі і перцю.
Закрийте контейнер кришкою і залишаємо його в холодильнику на 10-12 годин. Можна на ніч.
Готову солону горбушу нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу!
горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Суха засолювання горбуші Як засолити горбушу шматочками