Засолити горбушу сухим способом легко в домашніх умовах. Риба за смаком і зовнішнім виглядом нагадуватиме сьомгу. Використовуйте готовий продукт для холодних закусок.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 800 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт солоної горбуші під сьомгу сухим способом простий у приготуванні! Тушку горбуші повністю розморожуємо при кімнатній температурі, потім продукт промиваємо і даємо йому обсохнути.

Підготовлену тушку розрізаємо вздовж хребта на дві половинки.

Акуратно знімаємо з риби шкірку. Зручно це робити гострим ножем.

Також слід витягти з філе дрібні кісточки.

Окремо змішуємо сіль, цукор і чорний мелений перець.

На дно пластикового контейнера насипаємо невелику частину сухої суміші.

Далі викладаємо підготовлене філе. Поливаємо його лимонним соком і натираємо залишилася сумішшю їх цукру, солі і перцю.

Закрийте контейнер кришкою і залишаємо його в холодильнику на 10-12 годин. Можна на ніч.

Готову солону горбушу нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу!

горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Суха засолювання горбуші Як засолити горбушу шматочками