Будинки за добу цілком реально зробити малосольну горбушу, яка за смаком мало поступається покупної. Солити ми її будемо сухим способом без додавання зайвої рідини.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горбуша – 1 кг
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбуша сухого засолу легко! Рибу розморозити, поскоблить шкірку.

Горбушу випатрати, видалити хвіст, плавники, голову.

вийняти Хребет разом з кістками. Для цього зробити уздовж спинки невеликий надріз і зачепити хребет пальцем, витягнути.

Вийде рибне філе. Голову та інші частини можна згодом використовувати в юшку. Філе добре помити там, де були нутрощі. Промокнути від зайвої вологи.

Сіль та цукровий пісок змішати окремо.

Шматки риби приправити прянощами і натерти ароматними травами.

Присипати горбушу сумішшю цукру і солі.

В контейнер, де буде солитись риба, на дно насипати трохи солі і укласти горбушу шкіркою донизу. Закрити ємність кришкою і поставити в холодильник на 12 годин. Якщо тушки досить товсті, то може знадобитися 24 години.

При вживанні дати стекти утворився розсолу і можна вживати в їжу.

Приємного апетиту!

Страви з риби