Горбуша після приготування, як правило, буває сухуватою. Тому її краще тушкувати в духовці на подушці з овочів. Риба виходить соковитою, а заодно разом з нею готується і потенційний гарнір.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Горбуша – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Майонез – 50 гр.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати горбуша тушкована в духовці, рибу помити і почистити.
Відрізати голову з хвостом, прибрати нутрощі, плавці і всі великі кістки.
Порізати отримане філе на невеликі шматки.
Очищену крупно моркву потерти на тертці.
Головки цибулі очистити від лушпиння і порізати півкільцями.
Всипати сіль, прянощі.
Додати до овочів майонез і перемішати. Викласти частину овочевої маси у форму, змащену рослинним маслом. Зверху розкласти рибні шматочки.
Розподілити залишки овочевої суміші з горбуші, влити склянку гарячої води. Прикрити форму фольгою і поставити в нагріту до 180 градусів духовку на 30-40 хв
На виході виходить соковите рибне блюдо, ідеально поєднується з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Страви з риби