Горбуша у фользі з сиром – ароматне блюдо, яке можна приготувати на святковий стіл або подати на вечерю в звичайний день. Горбуша виходить ніжною і соковитою. Любителі риби і морепродуктів неодмінно оцінять це смачне і ситне блюдо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Філе горбуші – 1 кг
- Лимон – 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Майонез – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати горбушу у фользі з сиром, візьміть філе горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.
Підготовлене філе горбуші викладіть на деко, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.
В невелику миску викладіть необхідну кількість майонезу. Натріть цедру половини лимона на дрібній тертці, додайте в миску до майонезу. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес, відправте до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
Філе горбуші збризніть соком половини лимона.
Деко або форму для запікання застелити фольгою, а потім викладіть підготовлене філе горбуші. Філе горбуші змастіть приготованим соусом, а зверху укладіть півкільця цибулі. Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте поверх цибулі. Краї фольги поверніть, формуючи бортики.
В розігріту до 200 градусів духовку помістіть деко з горбушею і готуйте 25 хвилин. Після закінчення часу, вийміть горбушу з духовки і викладіть на обробну дошку.
Подавайте блюдо порційно. Зверху присипте дрібно нарізаною зеленню кропу. Страву можна подавати як самостійне або подавати з гарніром. Як гарнір можна використовувати молоду картоплю, запечені овочі або рис.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша в клярі Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і майонезом в духовці Горбуша з сиром у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці