Горбуша – дуже соковита червона риба з ніжним м’ясом. Цю рибку прийнято солити і готувати з них різні супчики, однак, запечена в вершках з овочами горбуша виходить особливо ніжною і ароматною. Обов’язково спробуйте це вишукане блюдо!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 2 кг
- Вершки 10% – 350 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
- Морква – 1 – 2 шт.
- Сир – 100 – 150 гр.
- Приправа для риби – на смак
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати горбушу в вершках з овочами, для початку ретельно вимийте і очистіть рибку, а також видалити всі нутрощі, плавці та луску.
Тушку розрізати на шматки однакового розміру, не надто маленькі.
В окреме ємності змішайте спеції і обваляйте в них рибу. Якщо у вас є трохи часу, то рибку залиште маринуватися в спеціях пару годин. Якщо часу немає, то просто гарненько натріть спеціями шматки риби з сіллю.
Поки рибка відпочиває в спеціях, обсмажте на невеликому вогні очищені і подрібнені моркву з цибулею.
Горбушу перекладіть у форму для запікання, а потім викладіть на неї овочі.
Рибку з овочами залийте вершками, додайте трохи перцю – якщо необхідно. Поставте ємність з рибкою в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
Потім вийміть рибу з духовки і присипте блюдо натертим сиром. Поверніть горбушу в духовку при температурі 230 градусів ще хвилин на 15.
Готова рибка буде покрита апетитною золотистою сирною скоринкою. Рибу можете подавати до столу прямо у формі, де вона запікалася, або розібравши її на порції.
Приємного апетиту!
Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби