Горбуша, на мій погляд, ідеальна риба, яку можна приготувати різними способами, і вона все одно буде смачною і соковитою. Сьогодні пропоную приготувати простий і швидкий рецепт горбуші у вершковому соусі на сковороді. Риба виходить апетитною і ніжною, відмінно підійде в якості пізнього білкового вечері. Якщо у вас є в наявності філе горбуші, це значно заощадить ваш час.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе горбуші – 500 гр.
- Вершки 10% – 200 мл
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Приправа для риби – на смак
Процес приготування:
Як приготувати горбушу у вершковому соусі на сковороді? Якщо ж ви будете використовувати заморожену тушку горбуші, то попередньо розморозьте її, потім відріжте хвіст, голову і плавники. Акуратно видаліть нутрощі і добре промийте в проточній холодній воді. Потім обсушити паперовими рушниками.
Розріжте вздовж по спинці, акуратно витягніть хребет з кісточками, і вийшло філе наріжте на невеликі шматочки.
Підготовлені шматочки горбуші посоліть, поперчіть, а також додайте за смаком приправи для риби.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під прохолодною водою, а потім наріжте дрібним кубиком.
Глибоку розігрійте сковороду на сильному вогні, потім додайте необхідну кількість рослинної олії і викладіть цибулю. Зменшіть вогонь і, постійно помішуючи, обсмажте цибулю до розм’якшення.
Поверх обсмаженої цибулі викладіть шматочки горбуші.
Обсмажте горбушу з двох сторін приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою. Очищений часник подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес.
В невелику ємність налийте необхідну кількість вершків, додайте туди подрібнений часник і добре перемішайте.
Отриманою рідиною залийте шматочки горбуші, рівномірно розподіливши по всій рибі.
накрийте Сковороду кришкою і зменшіть вогонь до мінімального. Готуйте страву приблизно 5-7 хвилин.
Готову горбушу у вершковому соусі подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню. Додатково можна подати улюблений гарнір.
Приємного апетиту!
Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді