Горбуша чудово виходить, якщо запекти її цілком у рукаві, нафаршировав скибочками лимона. Сік, який витікає з риби, її добре просочувати і розм’якшувати сухе рибне м’ясо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 кг
  • Кріп – 1 пучок
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 7 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Базилік сушений – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в духовці цілком в рукаві? Рибу ретельно вимити, випатрати і обсушити на паперовому рушнику. Сіль змішати з цукром.

Всипати до солі і цукру товчений перець, базилік.

Зняти цедру з половини лимона і покласти до приправ, влити рослинне масло і перемішати. Маринад готовий.

Цією сумішшю натерти горбушу всередині і зовні. Відрізати у лимона 4-5 гуртків з незайманою цедрою, покласти всередину риби, туди ж відправити пару гілочок кропу.

Покласти горбушу в холодильник промаринуватися протягом 2 годин.

Цілу тушку покласти в рукав для запікання, скріпити краї кліпсами. Покласти рибу в пакеті на деко і прибрати в нагріту до 190 градусів духовку на 40 хв

Дістати готову горбушу з пакету і подавати до столу, прикрасивши дольками лимона.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша цілком у духовці Страви з риби