Хочу поділитися чудовим рецептом простого і смачного пирога з консервованої горбушею і картоплею. Цей пиріг чудово підійде для вечері, а також для сімейного чаювання. Процес приготування досить швидкий і не забере у вас багато часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 400 гр.
  • Горбуша – 1 банка
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Приправа для риби – на смак
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з консервованої горбушею і картоплею? У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте сіль та цукровий пісок, потім налийте кефір, додайте майонез. Просійте борошно пшеничне з харчовою содою. Віночком доведіть тісто до однорідної гладкої консистенції. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки, наріжте тонкими кружечками. У форму вилити третину тесту і викладіть половину картоплі, трохи посоліть.

Відкрийте банку консервованої горбуші, злийте сік, шматочки горбуші рівномірно розкладіть поверх картоплі. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою, а потім наріжте тонкими кільцями.

Поверх консервованої горбуші викладіть другу половину картоплі, трохи посоліть і додайте приправу для риби, а зверху розкладіть кільця ріпчастої цибулі.

Потім розподіліть тісто. Форму для запікання помістіть в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте пиріг з консервованої горбушею і картоплею приблизно на 40-45 хвилин.

Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою, а потім акуратно, щоб не обпектися, вийміть його з духовки. Трохи остудіть, а потім перекладіть на блюдо.

Приготований, злегка остиглий пиріг з консервованої горбушею і картоплею подавайте на стіл порційно. Замість консервованої горбуші можна використовувати й інші консерви.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з овочами в духовці Пироги