Кращим доповненням рибних страв давно визнаний лимон. Цей цитрусовий фрукт надає страві свіжість і приємний аромат. Приготуємо рибу у фользі цілком по нескладному і швидкому рецептом і отримаємо корисний і смачний обід.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Лимон – 2 шт.
- Прованські трави – 2 ч. л.
- Чебрець свіжий – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Розмарин – 2 пучка
- Коріандр – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Рецепт горбуші в духовці з лимоном смачний! Лимони вимийте і обсушіть рушником. Один гарненько розкачайте по столу, щоб він краще віддав весь сік і розріжте поперек на 2 частини. Другий фрукт розділіть уздовж навпіл. І наріжте їх тонкими пластинами.
В ступці розімніть коріандр, всипте прованські трави і видавіть часник. Додайте листя чебрецю, сіль і перець. Видавіть сік двох половин лимона спеції, не допускаючи попадання кісточок, і добре перемішайте ступкою всі складові.
З риби зніміть луску, відріжте плавці, зябра і хвіст. Розрізавши черево, видаліть нутрощі плівки. Ретельно промийте рибу в холодній воді. Зробіть 5 глибоких надрізів на одній стороні кожної риби.
Маринад залийте в надрізи, добре змастіть їм внутрішню частину риби. Вся риба повинна бути покрита приправою.
надрізані кишені укладіть часточки лимона. Кілька штук покладіть всередину горбуші і туди ж покладіть гілку розмарину.
Розгорніть фольгу, змастіть маслом ту поверхню, де буде лежати риба і викладіть її, загорнувши всі краї зверху для зручного після розгортання.
Відправте рибу в холодильник на 30 хвилин просочитися травами. Після – помістіть деко з рибою у фользі в розігріту духовку і готуйте 20 хвилин при 200 градусах.
Розгорніть фольгу і запікайте 15 хвилин на 160 градусах. Це дозволить надати страві красиву запечену рум’яність.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з лимоном у фользі в духовці Горбуша у фользі в духовці Горбуша цілком у духовці