Горбуша – вельми популярна риба, приготування якої не має особливих складнощів. З цією рибою чудово поєднуються різні овочі, а використання духовки для приготування горбуші з овочами робить дане блюдо низькокалорійним. Приготуйте соковите, ніжне і дуже смачне блюдо на сімейну вечерю!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горбуша – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Капуста Брокколі – 100 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Лимонний сік – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати горбушу в духовці з овочами без майонезу легко! Духовку включаємо і розігріваємо до температури 200 градусів. Очищені цибулю і моркву подрібнюємо, потім обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Періодично помішуємо овочі, щоб не допустити пригорання.
У форму для випікання викладаємо фольгу. На неї необхідно викласти обсмажені овочі, а зверху – шматочки горбуші. Шматочки риби можна залишати у вигляді стейків. Горбушу поливаємо лимонним соком і приправляємо сіллю.
Томат промиваємо та нарізаємо кружечками. Викладаємо нарізаний помідор на шматочки риби разом з брокколі. Броколі можна використовувати в замороженому вигляді.
Твердий сир нарізаємо невеликими скибочками і викладаємо поверх овочів. Зверху накриваємо блюдо фольгою. Ставимо горбушу з овочами в духовку на 20 хвилин. Через деякий час знімаємо верхній шар фольги і запікаємо рибу ще 20 хвилин.
Ароматну і ніжну горбушу з овочами подаємо до столу з гарніром у теплому вигляді.
Приємного вам апетиту!
Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Горбуша шматочками в фользі в духовці Стейки горбуші у фользі в духовці Страви з риби