Скумбрія – поживна і смачна риба, її можна придбати в будь-якому магазині за низькою ціною, а засолити її можна простіше простого. Солона скумбрія з цибулею і олією може стати прикрасою вашого столу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль велика – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Вода холодна – 100 мл
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 – 3 шт.
  • Коріандр – 0,4 ч. л.

Процес приготування:

Готувати солона скумбрія з цибулею і маслом просто! Скумбрію розморозьте, відріжте хвіст і голову, видаліть нутрощі і добре промийте.

Тушку розрізати на кілька шматків завтовшки 1,5-2 см і складіть їх в миску.

Цибулю і часник очистіть, наріжте і викладіть поверх риби.

У мисці змішайте оцет, олію, цукор, сіль і коріандр.

Потім влийте холодну воду і ще раз перемішайте.

Покладіть в миску перець горошком і лавровий лист, влити маринад.

Поставте форму зі скумбрією в холодильник на добу. Після цього можна подавати рибу на стіл.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби