Соковита і смачна горбуша у вершках легко готується в духовці. Це блюдо можна подавати до обіду або вечері, а також брати з собою на роботу в якості ссобойки. Вершки чудово насичують рибне м’ясо, за рахунок чого воно залишається соковитим і м’яким.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горбуша – 2 кг
  • Вершки 10% – 350 мл
  • Приправа для риби – на смак
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сир – 100 – 150 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбушу в духовці з вершками просто! Перед початком приготування рибу потрібно добре вимити і випатрати, а потім нарізати на рівні шматочки помірного розміру.

Рибку перекладіть в каструлю або миску і посипте спеціями з усіх боків, після чого залиште на годину трохи промаринуватися.

Через певний час викладіть рибу у форму для запікання і зверху сформуйте шар з пасерованих цибулі і моркви.

У форму з рибою і овочами влийте вершки і приберіть форму з стравою в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини

Через півгодини посипте блюдо тертим сиром і заберіть його назад в духовку, збільшивши температуру до 230 градусів. Через п’ятнадцять хвилин можете виймати горбушу з духовки і подавати до столу з різними гарнірами на ваш смак.

Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша шматочками в духовці