Соковита і смачна горбуша у вершках легко готується в духовці. Це блюдо можна подавати до обіду або вечері, а також брати з собою на роботу в якості ссобойки. Вершки чудово насичують рибне м’ясо, за рахунок чого воно залишається соковитим і м’яким.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горбуша – 2 кг
- Вершки 10% – 350 мл
- Приправа для риби – на смак
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сир – 100 – 150 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбушу в духовці з вершками просто! Перед початком приготування рибу потрібно добре вимити і випатрати, а потім нарізати на рівні шматочки помірного розміру.
Рибку перекладіть в каструлю або миску і посипте спеціями з усіх боків, після чого залиште на годину трохи промаринуватися.
Через певний час викладіть рибу у форму для запікання і зверху сформуйте шар з пасерованих цибулі і моркви.
У форму з рибою і овочами влийте вершки і приберіть форму з стравою в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини
Через півгодини посипте блюдо тертим сиром і заберіть його назад в духовку, збільшивши температуру до 230 градусів. Через п’ятнадцять хвилин можете виймати горбушу з духовки і подавати до столу з різними гарнірами на ваш смак.
Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша шматочками в духовці