Горбуша має суховатую текстуру, тому слід підбирати для неї методи приготування, які допомагали б не тільки зберегти наявну ступінь соковитості, але давали б ще і додаткову. Обсмажування в клярі «укладає» шматочки риби в коконі з тіста і утримує її природну вологу, а саме тісто і масло надає соковитості і насиченості.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Печериці свіжі – 600 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Вершки 20% – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оливки – 50 гр.
- Тарталетки – 15 шт.
- Петрушка – 3 пучка
Процес приготування:
Приступимо до готування горбуші в клярі. Філе горбуші просушуємо паперовим рушником і нарізаємо на поперечні скибочки товщиною в один сантиметр.
Викладаємо шматочки в широку миску і посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Руками акуратно перемішуємо і залишаємо промаринуватися протягом 15-20 хвилин.
В окремій ємності збиваємо яйця, сіль і борошно. Віночком вимішуємо все разом до отримання однорідної маси без грудочок.
Приготоване тісто виливаємо в миску з шматочками горбуші і перемішуємо. Намагаємося, щоб при перемішуванні кожен шматочок риби вкрилося густим кляром.
ставимо Сковороду на плиту і наливаємо в неї рослинне рафінована олія в достатній кількості, щоб шматочки риби були повністю покриті маслом. Розігріваємо до гарячого стану.
Беремо шматочки горбуші в тесті по одному і викладаємо в гаряче масло. Смажимо на середньо-високій температурі.
Коли риба підсмажиться з одного боку до рум’яного кольору, перевертаємо на інший бік.
Готову обсмажену горбушу дістаємо і викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої олії. Укладаємо обсушені шматочки риби на сервірувальне блюдо і подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Страви з риби