Щоб товстолобик на мангалі вийшов смачним і соковитим, розбираємо рибу на стейки, маринуємо їх з цибулею і лимонним соком і запікаємо до легкої скоринки на решітці. Кісток рибної м’якоті мало, волокна – м’які, скоринка – рум’яна і смачна. Така рибка сподобається всієї компанії.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Товстолобик – 1 кг
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Приправа для риби – 1 ст. л.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати товстолобика на мангалі на решітці? Рибу промиваємо, видаляємо нутрощі, голову і плавники вирізаємо. Розбираємо тушку на поперечні стейки, обсушуємо їх добре паперовим рушником. Поміщаємо оброблену рибу на обробну дошку.

Посипаємо стейки сіллю і приправою для риби. Розтираємо спеції по поверхні стейків.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими напівпрозорими пір’ям.

Посипаємо ними рибні стейки.

Поливаємо зверху лимонним соком. Закриваємо всі харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на годину.

Готуємо мангал. Відкрите полум’я не допускаємо.

Товстолобика поміщаємо на решітку разом з цибулею. Готуємо рибу орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин, поки рибна м’якоть і цибуля не зарум’яняться. Не забуваємо перевертати ґрати для рівномірного прожарювання товстолобика.

Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді. Прикрашаємо часточками лимона і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі