Цей рецепт засолки підходить для жирної морської риби, скумбрії або оселедця. Скумбрію люблять ще й за те, що в ній відсутні дрібні кістки, а жирна м’якоть вбирає в себе тільки необхідну кількість спецій.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Скумбрія – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 4 гілки
  • Соєвий соус – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування солоної скумбрії в соєвому соусі смачний! Скумбрію розморозьте, наріжте шматочками, покладіть в банку.

Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.

Додайте до риби часник, перець і лавровий лист.

У холодній воді розчиніть сіль і цукор.

Покладіть в банку кріп і влийте соєвий соус.

Потім влийте в банку розсіл, закрийте кришкою і поставте скумбрію в холодильник на 2-3 дні.

Через 3 дні закуска з ароматною скумбрії може бути подана на стіл.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби