Горбуша в майонезі з морквою і цибулею в духовці можна приготувати на будь сімейне свято або вечеря в будній день. Горбуша, приготовлена таким способом, виходить соковитою і ніжною. Обов’язково спробуйте приготувати і ви не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Горбуша – 1,5 кг
- Майонез – 150 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горбуші в майонезі з морквою і цибулею в духовці? Першим чергу ретельно промийте рибу, видаліть голову і хвіст, а потім очистіть від нутрощів і плавників, знову добре промийте під холодною водою, а потім обсушити.
Очищену тушку нарізати на стейки.
Підготовлену горбушу викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість майонезу, посоліть і поперчіть,
За бажанням додайте лимонний сік, достатньо буде соку половини лимона. Лимон ретельно промийте під водою, обсушіть, відріжте половину і видавіть з неї лимонний сік.
Добре перемішайте горбушу і залиште на деякий час замаринуватися.
Тим часом очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, промийте під водою і наріжте півкільцями.
Моркву ретельно промийте, очистіть від шкірки овочечисткою, очищену моркву натріть на крупній тертці.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла.
Викладіть цибулю і моркву, постійно помішуючи, обсмажте овочі до розм’якшення.
Обсмажені овочі зніміть з вогню і трохи остудіть. Поверх горбуші розподіліть рівним шаром обсмажену моркву і ріпчасту цибулю. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку і готуйте при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
Готову страву акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть. Горбушу в майонезі з морквою і цибулею подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Стейки горбуші в духовці